Search for content, post, videos

Category

Галерија

69 Views
Одбележување на Денот на италијанскиот дизајн 2024 во Чифте амам

Амбасадата на Италија во Скопје и ИТА Скопје во соработка со Националната галерија на Република Северна Македонија со задоволство ве канат на прославата на Денот на италијанскиот дизајн 2024 година.…

215 Views
„Еволуција: маските од теснецот Торес“-изложба во објектот Мала станица.

Со особена чест и задоволство ви ја најавуваме меѓународната патувачка изложба создадена од страна на Културниот центар Габ Титуи од Австралија, во соработка со Министерството за надворешни работи и трговија…

241 Views
Ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски

НУ Национална галерија на Република Северна Македонија има особена чест и задоволство да ја најави ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски, водечки претставник на надреализмот, фантастичното сликарство, еколошките и космичките…