Search for content, post, videos

Category

Комплетна

17 Views
„Младите доаѓаат“ концерт во Македонската филхармонија – 6 јуни во 20 часот

Овој четврток (6 јуни) со почеток во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го одржи традиционалниот концерт насловен „Младите доаѓаат“, посветен на новите музички таленти од земјава. Под диригентство на маестро…

23 Views
За првпат на 28 Мај гостува „Хрватски гитарски квартет“во Македонската филхармонија

На 28 мај, во 20.30 часот на големата сцена во Македонската филхармонија, во организација на платформата „За тебе“ за првпат ќе гостува „Хрватски гитарски квартет“ во состав: Зоран Дукиќ, Петрит…

41 Views
„Божествен“ – концерт на Македонската филхармонија по повод Велигден

По повод најголемиот христијански празник Велигден, Македонската филхармонија го најавува концертот „Божествен“, кој ќе се одржи в четврток на 25 април, со почеток во 20 часот. Премиерно во Македонија, ќе…

50 Views
Учење и дружење

6 ученици и 2 професори од средно училиште од островот Вис, Хрватска, поминаа две недели во Скопје исполнети со многу активности. Во САБА учеа за веб дизајн, роботика, креирање игри,…

63 Views
„КРАЈ ВАРДАРОТ ЏЕЗ 2024“

СО ДЛАБОК ПОКЛОН „КРАЈ ВАРДАРОТ ЏЕЗ 2024“ СЕ РЕАЛИЗИРА ВО ЧЕСТ НА МИРКО ПОПОВ – Од 20 до 27 април ќе се одржи петтото издание на „Крај Вардарот Џез“. Фестивал…

69 Views
Одбележување на Денот на италијанскиот дизајн 2024 во Чифте амам

Амбасадата на Италија во Скопје и ИТА Скопје во соработка со Националната галерија на Република Северна Македонија со задоволство ве канат на прославата на Денот на италијанскиот дизајн 2024 година.…

57 Views
Жените во општеството, културата и науката во Чифте амам на 12 март 2024 година, во 19:00 часот

Австриската амбасада во соработка со Националната галерија на Република Северна Македонија имаат задоволство да ве поканат на изложбата со наслов „Калиопе Австрија и Северна Македонија“, Жените во општеството, културата и…