Search for content, post, videos

Category

Мајчинство

534 Views
За детската сексуалност…

Вашето дете се раѓа како девојче или момче, а свесноста за својот пол, која постепено се развива игра значајна улога во односите со вас како родители, а подоцна и во емотивните врски.…

655 Views
Страв од мајчинство…

Има ли смисла животот без деца? Секако дека има смисла, на свој начин, но факт е дека децата му даваат посебна боја на животот. Постојат жени кои само што ќе се спомене бременоста и децата, почнуваат да ја вртат главата на другата страна.…

2420 Views
НАЈГОЛЕМИОТ УСПЕХ ВО ЖИВОТОТ Е СРЕЌНО ДЕТЕ

Современиот начин на живот ги наметнува искривените правила што излегуваат од рамките на она како постапувале нашите родители со нас. Сѐ повеќе се соочуваме со „современи“ родители што се плашат да излезат од својата зона на удобност и да ја нарушат сопствената хармонија, па родителството го сфаќаат како товар и…

829 Views
Кога воспитувате тинејџер…

Тинејџерската возраст подеднакво тешко им паѓа и на родителите и на децата. Иако понекогаш не изгледа така, но тинејџерите сепак многу си ги сакаат своите родители.. Конфликтите меѓу тинејџерите и родителите се најнормална работа – едноставно, не може да се расте без конфликти.…

0 COMMENT
655 Views
Не дозволувајте вашето дете да се отуѓи

Живееме во такво време кога родителите често се прашуваат „Како да се поврзам со моето дете?“ Се чини дека технологијата, без оглед на тоа колку добри страни има, нè отуѓи. И нас возрасните како единки, но најстрашно, и најблиските, особено родителите и децата. Секој родител сака да има близок однос…

0 COMMENT
753 Views
Породувањето и доењето го подобруваат здравјето на жената

Истражувањето спроведено во 10 европски земји укажува на долг очекуван животен век кај жените кои родиле и доеле. Останатите фактори поврзани со подолгиот животен век се подоцниот почеток на пубертетот и употребата на контрацептивни таблетки, покажуваат податоците собрани од околу 323.000 испитанички. Учесничките во истражувањето биле следени околу 13 години,…