Search for content, post, videos

Category

Врски

494 Views
А колку се сакате себеси?!

Пред да почнете да го читате текстот, затворете ги очите и поставете си го следново прашање: Колку се сакате самата себе? Љубовта е вештина, умеење и бара вложување на извесен…

282 Views
Некултурата на културното време…

  Изгледа зборот култура стана толку употребуван и искористен што за малку ќе поверувавме дека станавме навистина културни и дека некои нешта конечно се сменија… За културата можам да пишувам…

348 Views
Срам… емоционална рана на личноста

Срамот има значајна улога во скоро сите психички пореметувања. Срамот е несакан прекин на поддршката од околината и најдобро можеме да го опишеме како емоционална рана, за која личноста се…

354 Views
Комуникацијата е нешто повеќе од само разговор

Добрата комуникација во рамките на бракот е основа за развој на здрави личности и здрави партнерски односи. Прекинот на взаемната комуникација води до повеќе психички пореметувања, па и соматски болести.…

272 Views
Тоа беа денови… а беа ли?

Ах, тие добри стари времиња. Позната ви е реченицата? Ја слушате речиси на секој чекор, а веројатно и самите ја употребувате повремено велејќи „еее, некогаш децата беа повоспитани, попослушни, пријателите…

311 Views
Игротека за возрасни „Живот“

  Неодамна слушнав една интересна изрека, која вели вака „Еден ден сите го напуштаме училиштето, но училиштето не не напушта нас“. Ми остави голем впечаток, ме подзамисли но и ме…