Search for content, post, videos

Category

Медицински Занимливости

292 Views
Добро е да се знае

Со храна против ПМС – Исхраната која изобилува со продукти богати со железо и цинк може да ги ублажи симптомите на предменструалниот синдром. Во текот на 10-годишното истражување кое го…

382 Views
Слатките својства на Костенот

Питомиот костен (на латински Castanea Sativa) е еден од првите намирници киј ги јадел човекот. Најмногу расте во јужниот дел на Европа и во Средоземјето, преку Грција се ширел низ…

379 Views
Оревите во контролата на апетитот

Истражувањето спроведено во медицинскиот центар Бет Израел во Бостон покажува дека консумирањето ореви ја олеснува контролата на апетитот. Американските научници ги користеле податоците собрани од 9 испитаници со прекумерна тежина…