Search for content, post, videos

Category

Настани

323 Views
Изложба на слики и инсталација

Изложба на слики и инсталација РЕ-ИЗГРАДЕНИ СЕЌАВАЊА на Визуелниот уметник Пандора Апостолоска Саздовска и на скулптури МИНИМАЛНИ КОНТРАСТИ на Академскиот скулптор Сашо Саздовски во Музеј на Град Скопје.…

355 Views
Нова Година – нов почеток!

Нова Година – нов почеток! е насловен последниот концерт на Филхармонија за 2020 година, кој ќе се одржи в четврток во 20 часот. Станува збор за несекојдневен концерт кој во…

1115 Views
Меѓународно практично искуство за македонски ученици и наставници

АСУЦ Боро Петрушевски, континуирано секоја година, успешно аплицира за проекти од програмата “Еразмус +”, а од 2017 год. е корисник на на “Повелбата за мобилност од областа на стручното образование…

507 Views
Во филмот „Ефектот на среќа“ раскажуваме приказна за потрагата по среќа која им е заедничка на сите луѓе

Повеќе од две недели екипата која работи на филмот „Ефектот на среќа“ (The happiness effect) во режија на Борјан Зафировски снима приказна за универзалната потрага по среќа на различни локации…

519 Views
„Победи го времето – Живеј го моментот“ со Божиновски часовници и накит и Раде Шербеџија

Пријателите на „Божиновски часовници и накит“ и претставниците на медиумите имаа несекојдневна можност да бидат во друштво  на најголемиот шармер на овие простори неповторливиот Раде Шербеџија,  зад сцената на МОБ,…

478 Views
„Лица” прва самостојна изложба на Воскресија Андреевска во Македонија

Од среда, 1ви ноември, љубителите на уметност ќе имаат можност да се запознаат со имагинарниот свет на младата уметница Воскресија Андреевска. На изложбата што ќе се одржи во Музејот на град…

833 Views
Ефикасно менаџирање на училишта

Во текот на 2016/17 година училиштето САБА го реализирање Еразмус+ проектот “Ефикасен училишен менаџмент”. Во рамките на овој проект, преставници на менаџментот на училиштето САБА учествуваа на две обуки на…