Search for content, post, videos

Category

Занимливости

177 Views
Јадете банана за лесен сон

Како полесно да заспиете за време на жештините: Јадете банани, советуваат експертите. Експертите за процесот на спиење советуваат поголема конзумација на банани во лето, наведувајќи дека калиумот со кој е…

305 Views
Парфемите… ама низ бројки

За парфемот се вели дека е “печат” на секоја жена, одраз на индивидуалноста, дека совршено го надополнува нејзиниот карактер, имиџот… Дали знаете, на пример, зошто некои жени користат машки парфеми,…

298 Views
Изложба на Ниче Василев

Ве информираме дека во галеријата Ел Греко, на 27 октомври 2021 година (среда) во 19 часот ќе се отвори изложба на Ниче Василев. НИЧЕ ВАСИЛЕВ – Роден во Дабиље, Струмичко.…

432 Views
СÉ околу нас е ЕНЕРГИЈА

Сe околу нас претставува енергија, но ако е тоа така, тогаш и човекот е енергија. Секако знаеме дека енергијата не може да се уништи затоа доаѓаме до констатацијата дека и…

369 Views
Ламбите Тифани – луксузна “рапсодија” од бојосано стакло

Ламбите Тифани – луксузна “рапсодија” од бојосано стаклоВитражни абажури прикачени на оловни скулптури, така ги опишале ламбите Тифани на нивната промоција пред 117 години кога, всушност, стилот во уметноста наречен…