Search for content, post, videos

Излечите габички на нокти во домашни услови

За да излечите габички на нокти во домашни услови, потребни ви се две компоненти што ги има секоја домашна аптека:

Чекор 1.

Ајде да ги отстраниме сите проблематични области на ноктите плочи со ножици. Кога ги отстрануваме погодените области, се обидуваме да дејствуваме внимателно за да не го оштетиме прстот. За превентивни цели, можете да исечете и здрави делови од ноктите околу погодената област. Ако има потемна област на ноктот, ова е погодената област, затоа посветуваме посебно внимание на тоа. Работиме внимателно, без брзање, внимателно обработувајќи ја целата површина на секој нокт.

Чекор 2

Земете погруба турпија за нокти (дури и фина шмиргла е погодна за ова). Темелно исчистете ја, истругајте ја површината на  ноктот.

 

Чекор 3

Е ви треба туфер. Навлажнете го обилно со хидроген пероксид. Нанесете  со стапче за уши на секој нокт, внимателно покривајќи ја целата површина. Држете 10-15 секунди. Водород пероксид делува на габична инфекција како пламен, буквално гори габата. Важно е да се обидете да не допирате на кожата за да избегнете иритација и непријатност.

Почекајте да се исушат природно и повторно ставете слој на водород пероксид на плочката за нокти.

Чекор 4

Земете шише фармацевтски јод и нанесете јод на секој нокт со брис стапче. Исто така, се обидуваме да ја покриеме целата површина на ноктевата плоча. Постапката се изведува најмалку еднаш неделно.