Search for content, post, videos

Блажен Настевски – „Маневар“

Никогаш во моите најлуди соништа не можев да го замислам ова необично патување. Толку долго бев толку далеку, далеку, а потоа назад во мојата татковина, Македонија. Овде, на ова свето тло, величествениот оркестар, Fames Project – Orchestral Music Recording, вдахна живот во мојата композиција. Ме остава да стојам со непоколеблива гордост, македонски композитор, зборувајќи му на светот на универзалниот јазик на музиката. Мојата најдлабока благодарност упатувам до маестро Олег Кондратенко што ја водеше оваа сесија со беспрекорна благодат.
Оваа композиција е насловена „Маневар“ и беше извонредно искуство, бидејќи ги здружив силите со дванаесет колеги композитори од секој агол на светот, сето тоа во овој извонреден ден. Им се заблагодарувам на Кевин Пикмл и Хектор Муњоз Гарсија што вложија безгранична енергија во прецизното организирање на оваа сесија. Филип Артур Симонс направи неверојатна работа и буквално го спаси мојот проект во последната минута со гравирање на оркестарската партитура, направи толку добра работа, благодарам. Исто така, сакам да ја изразам мојата искрена благодарност до целиот проект Fames – Orchestral Music Recording Collective за нивната елеганција и непоколеблива професионалност. Јави Белзе уште еднаш остави свој белег со неговото звучно волшебство, давајќи извонреден микс и мајстор што ја поттикнува изведбата на овој оркестар до нови височини. Благодарност и до Борис Каески што му даде бесмртност на овој момент со неверојатна кинематографија! Ова дело треба да биде дел од презентативниот проект за Audio Architects Music Group International.

https://www.facebook.com/blazhen.nastevski/posts/688600446562647/?vh=e&extid=MSG-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C