Search for content, post, videos

„Филхармонија за филхармонија“ четврток од 20 часот

Овој четврток, во 20 часот ќе се одржи четвртиот концерт од серијата камерни настапи „Филхармонија за филхармонија“ на кој ќе настапат музичари од оркестарот на Филхармонија во различни формации.

На програмата се дела од Калвет, Брамс, Брух, Бах, Шостакович и Пјацола. Во рамки на концертот ќе настапат Брас квинтет (Стефан Илиев – труба , Јордан Колевски – трубаБлагоја Василевски – хорнаБранко Илиевски – тромбонАлександар Ниниќ – туба), Пијано трио (Мартин Димитров – виолинаМаја Михајловска – виолончелоИван Трајковски – пијано), Трио (Здравко Ангелов – кларинетИлза Бафтијари – виолаШкељзен Бафтијари – пијано)„Трио Принчипеле“ (Ана Кондратенко – виолина, Марко Виденовиќ – виолаПаскал Краповски – виолончело), Пијано дуо (Маријана Николовска – пијаноШкељзен Бафтијари – пијано) и Квинтет (Марија Трајковска – виолинаАлександар Поп-Христов – гитараФилип Петрески – хармоникаМаријана Николовска – пијано,Александра Чуруковска – контрабас).