Search for content, post, videos

Излечите ги ноктите од габички дома !

 

Габата на ноктите е многу честа болест. Ова е наједноставниот и најефикасен лек за оваа болест. Освен што е болест, габата на ноктите е и естетски проблем кој е многу забележлив. За да ја излечите габата на ноктите дома, потребни ви се две компоненти што ги има секоја домашна аптека: 3% Хидроген + Јод

 

 

 

 

 

 

Чекор 1.

Отрстранете ги сите проблематични области на плочите на ноктите со ножици. Кога ги отстрануваме погодените области, се трудиме да дејствуваме внимателно за да не го оштетиме прстот. За превентивни цели, можете да исечете и здрави делови од ноктот околу погодената област. Ако има потемна област на ноктот, тоа е погодената област, посветете посебно внимание обработувајќи ја целата површина на секој нокт.

Чекор 2.

Земете погруба турпија за нокти (дури и фина шмиргла е погодна за ова). Темелно исчистете ја, избрусете ја површината на плочката на секој нокт.

Чекор 3.

Ќе ви треба памучно туферче. Обилно натопете го со хидроген и нанесете на секоја плочка од ноктите, внимателно покривајќи ја целата негова површина. Држете 10-15 секунди. Хидрогенот делува на габична инфекција како пламен, буквално согорувајќи ја габата. Важно е да се обидете да задржите што е можно помалку хидроген на кожата за да избегнете иритација и непријатност. Ноктите не ги покриваме со ништо, почекајте да се исушат природно и повторете ја истата постапка.

Чекор 4. Земете шише фармацевтски јод и нанесете на чисто туферче обидуваќи се да ја покриеме целата површина на ноктите.

Постапката повторувајте ја најмалку еднаш неделно