Search for content, post, videos

Книга на неделата НАНА

Во рамките на проектот „Слободата на жените во литературата во 19. век“, издавачката куќа НАМПРЕС го  промовираше македонското издание на вечната литературна класика, романот „Нана“ од Емил Зола.

„Нана“ на Емил Зола е роман во кој тој вешто ја раскажал приказната за една жена, за нејзината љубов, страст, предаденост и желба. Нана е жена со чист дух, а грешно тело, што често ја доведува до лудило. Во само една жена, Зола ни прикажува три различни жени. Нана е претставена како безобѕирна и студена жена која ги уништува машките срца за да ги задоволи своите цели; ја прикажува како мајка; ја прикажува и како очајна жена која бара страст на улиците на Париз. Таа сите свои љубови ги доживува како деловни зделки, а од своите љубовници вешто извлекува корист.

Во „Нана“ на веродостоен начин се прикажани бројни човечки слабости. Ова е реална приказна од нашето секојдневие каде што вистинските вредности се често потиснати во втор план.

Овој проект е финансиран со поддршка од Европската комисија, кофинансиран од програмата Креативна Европа на Европската Унија.

За нарачка јавете се на 078 300 909 или на www.nampress.com.mk