Search for content, post, videos

Луксузен живот

Вистински луксуз е да се живее како што сакате. Во удобни обувки и боја на кармин што ви се допаѓа или воопшто да немате шминка. Јадете што сакате, дружете се со некој што го сакате, бидете заедно од љубов, а не од чувство на должност.

Научете да го отфрлате непотребното, застарено и истрошено, но чувајте го она што го сакате.

Луксузен живот не е „затоа што го заслужуваш“, туку затоа што таа работа е достојна за тебе. Чаша што ви ја подари вашата сестра. Маица на тато, во која е толку убаво да се спие. Торта според рецептот на мајка ми. Бакнеж од сакана личност. Интересни книги. Добри филмови. Омилени песни. Нова постелнина. Чист стан. Живот што си го одбрал за себе.

Луксузниот живот не е досаден кога нешто не оди како што треба. Вашите чорапи можат да се искинат. Тестото може да не нарасне. Пријателите не сакаат да го гледаат вашиот омилен филм. Љубената личност може да ве напушти. Можеби нема да добиете унапредување на работа. Сè може да се случи. Ако нешто не успее, тоа не влијае на вашата вредност на кој било начин. Тоа само значи дека не се одвива сè како што сакате во моментот.

Луксузен живот значи да се има избор. Да закрпиш искинати чорапи или да купиш нови. Фрлате торта и нарачувате пица или се обидувате да испечете друга. Да гледате филм сам или да одите во кафуле со пријателите. Да се ​​занесе или да се бори. Побарајте нова работа или ревидирајте ги своите цели на старата.

Луксузен живот е да се живее според вашите сопствени правила. Одете кон вашите цели. Не барај изговори. Не прифаќајте помалку од вашиот целосен потенцијал. Не  оправдувајте се за вашите избори, вашите соништа, вашите интереси.

Може да речете: Не може да биде така со мене. “Jас можам”.