Search for content, post, videos

Мажот кој има ексклузивно право да се памети

На овој свет… среќен човек е оној што е: великодушен спрема блиските; љубезен спрема странците; индиферентен спрема лошите;

толерантен спрема злобниците; благонаклонет спрема понизните; одважен спрема непријателите; покорен спрема повозрасните; искрен спрема оние што го сакаат и почитуваат.

Март полека, но сигурно се лизга кон април… Сонцето ни мами насмевки, ни го подобрува расположението… Се сеќавам, беше декември, и беше пеколно студено… Вистинска зима. Непланирано и ненадејно ми се случи тој… ни се случи љубов… Знаете какви се зимските љубови – необично топли и не толку романтични, онака како што умеат да бидат летните. Но, нас љубов, или барем нешто што ни наликуваше на љубов, ни се случи токму тогаш. Влезе во мојот свет внесувајќи мирис на една зимска ноќ, влезе мислејќи дека долго ќе остане тука, надевајќи се дека ќе биде првиот што ќе преживее барем една сезона

Се сеќавам на тој декември… Кафе во Вегера, кроасан со бело чоколадо, Стинг во позадина Да не беше Стинг ќе постоеше само тишината која не обвиваше, но Стинг се вовлекуваше помеѓу гласната тишина. “Зошто сакаш есен?”, ме прашуваше често. “Ме смирува”… тивко му одговарав. Се сеќавам, беше убаво, нежно, помалку Март полека, но сигурно се лизга кон април… Сонцето ни мами насмевки, ни го подобрува расположението… Се сеќавам, беше декември, и беше пеколно студено… Вистинска зима. Непланирано и ненадејно ми се случи тој… ни се случи љубов… Знаете какви се зимските љубови – необично топли и не толку романтични, онака како што умеат да бидат летните.
Но, нас љубов, или барем нешто што ни наликуваше на љубов, ни се случи токму тогаш. Влезе во мојот свет внесувајќи мирис на една зимска ноќ, влезе мислејќи дека долго ќе остане тука, надевајќи се дека ќе биде првиот што ќе преживее барем една сезона Се сеќавам на тој декември… Кафе во Вегера, кроасан со бело чоколадо, Стинг во позадина Да не беше Стинг ќе постоеше само тишината која не обвиваше, но Стинг се вовлекуваше помеѓу гласната тишина. “Зошто сакаш есен?”, ме прашуваше често. “Ме смирува”… тивко му одговарав. Се сеќавам, беше убаво, нежно, помалку.