Search for content, post, videos

Моќта на фотографијата

 

Во тек е 25тиот традиционален натпревар за фотографи-аматери кој го организира National Geographic. Тие, како и секоја година, очекуваат фотографии од целиот свет, а за победникот подготвуваат експедиција на Галапагос, но и објавување на победничката фотографија на страниците на списанието…
Ова се само мал дел од пристигнатите фотографии кои  ги претставија на јавноста.

1. Џамијата на шеикот Зајед, Абу Даби, Обединети Арапски Емирати (фото: Џафер Ал Шер)

 

 

 

 

 

2. Национален Парк Бадландс (фото: Џејн Спелирс)

 

 

 

 

 

3. Млад свештеник (фото: Бони Стјуарт)

 

 

 

 

 

4. Заливот Бајрон, Австралија (фото: Минг Номчонг)

 

 

 

 

5. Магла над Чикаго (фото: Боб Годет)

 

 

 

 

6. Експедиција на Гринпис на Северниот Пол (фото: Кристијан Аслунд)

 

 

 

 

 

7. Морето Реинисфиадл во јужниот дел на Исланд (фото: Флорин Цоке)

 

 

 

 

 

8. Гејзерот Олд Феитфул (фото: Јанг Ли)

 

 

 

 

9. Виножито во Гренд Кењон (фото: Кети Смарт)

 

 

 

 

10. Рој светулки на Грејт Смоуки Маунтин (фото: Ченг Ниу)

 

 

 

 

11. Острово Скај, Шкотска (фото: Френк Хејман)

 

 

 

 

12. Коњ во Шкотска (фото: Џон Брашер)

 

 

 

 

 

13. Скокачи од карпа, Мауи, Хаваи (фото: Џош Бејкер)

 

 

 

 

 

14. Пливање со медузи, Палау (фото: Чеан Чонг Лим)

 

 

 

 

15. Висорамнините во Палузе, Вашингтон (фото: Џеси Самерс)

 

 

 

 

16. Пливање со китови во Тонга (фото: Кони Вајс)