Search for content, post, videos

Рум колачи

Подготовка:
Чоколадото се топи со 3-4 лажици масло, се додава еурокремот, па оревите и румот. Смесата се става во калапчиња за колачи, но не се полни до врвот. Колачите се ставаат да се стегнат малку во фрижидер, а потоа се дополнуваат со стопеното бело чоколадо. Смесата е доволна за околу 30-35 колачиња.
Потребно:
200гр. црно чоколадо
200гр. црн еурокрем
200гр. сечкани ореви
2-4 лажици рум
100гр. бело чоколадо – за преливање