Search for content, post, videos

Рецепт за отстранување на курје око и жуљ

Ослободете се од оваа непријатност.


   Областа на стапалото каде што се наоѓаат жуљевите е задебелена, 
тврда, груба и болна на притисок.
Непријатноста се јавува при носење обувки, бидејќи има контакт и 
триење што предизвикува болка.
Може да се појави и на пета, други прсти и на табаните. Има повеќе
методи за лекување на курје око, издвојуваме еден ефикасен и многу 
едноставен рецепт што ќе ги отстрани за само 1-3 дена.

Рецепт за отстранување на задебелување (курје око) и жуљеви.
Верувале или не, сè што ви е потребно за овој рецепт е чувар куќа и лепенка. Тоа е многу корисно
растение кое не бара скоро никакво внимание за да расте. Најчесто се наоѓа на карпи, sидови или како домашно 
одгледувано, најчесто во саксии.

Треба да земете еден лист од чувар куќа и да ја отстраните тенката кожа  на листот што ја опкружува 
само од едната страна. Потоа поставете го листот од излупената страна врз жуљот, добро фисирајте го
со лепенката  оставете го целиот ден, а потоа заменете го со нов лист и залелепете 
навечер. Обавезно носете ја оваа лепенка навечер бидејќи тогаш вашите нозе се надвор од обувките и 
најголемиот ефект е токму тогаш.
За неколку дена, обично 3-4, жуљевите треба да исчезнат заедно
со нивниот корен, а местото каде што беше, ќе го пополни
здравото ткиво.
 Ова е стар и испробан рецепт кој навистина дава резултати за
кратко време.