Search for content, post, videos

Ѕидно огледало „ХЕЛИОС“, инспирирано од богот на Сонцето

Во старогрчката митологија Хелиос го олицетворувал Сонцето, но не како небесно тело, туку неговата светлина и топлина. Богот, секое утро, кога зазорувала зората, се издигал нагоре, до небото, на крајот на светот, каде што живеел, во палата. Неговиот ореол бил толку сјаен што неретко и заслепувал. Народните преданија им послужиле како инспирација на дизајнерите. Ѕидното огледало, чии димензии се 120×120×14 см, најубаво прилега на празен ѕид, без прозорци, слики.