Search for content, post, videos

Масиче „ЛЕМПРИКА“, во Арт деко стил

Комбинацијата на т.н. свиленикав месинг и неколкуте огледала (античко, бронзено, јасно, чадено) ја карактеризира масичката, која обично стои настрана, покрај троседот на пример. Всушност, острите геометриски облици и студените материјали се својствени за стилот во применетите уметности и архитектурата во 20-тите и 30-тите години на 20 век – Арт деко. Димензиите на масичето изнесуваат 70×65×65 см, тежи 31 кг, а се чисти со влажна крпа (месингот) и со средство за чистење стакло (огледалата).