Search for content, post, videos

Керамичката плотна да ви блеска!

Направете сами  средство за чистење
Не мора да купувате комерцијални средства за чистење. Можете исто
така да направите свој детергент за кој се потребни само три 
состојки: детергент за садови, сода бикарбона и водород пероксид.
Едноставно ставете го детергентот за садови директно на 
површината на плочата. Посипете со сода бикарбона, а потоа додадете 
малку водород пероксид. Земете сунѓер и нежно тријте и 
избришете ја дамката.

Користете четка
Цврста четка за чистење ви дава дополнителна сила да ги отстраните дури и најтврдокорните дамки.
Рачката ви дава лост без притисок врз рацете и зглобовите. Исто така, четките за чистење работат
добро со комерцијални и домашни средства за чистење стакло.

И топла крпа прави добра работа
Оваа техника на чистење не може да биде полесна. Посипете сода бикарбона по целата површина на ринглата. 
Ставете топла крпа или кујнска крпа на врвот на сода бикарбона. Почекајте 15 минути, а потоа исчистете ја 
површината со хартиена крпа. Исплакнете и избришете.

Исчистете ги малите дамки со леснотија
Не чистете го целиот шпорет со сода бикарбона ако само мал дел од шпоретот е валкан. Стара четка за заби
и паста за заби лесно ги отстрануваат малите дамки. Ако немате паста за заби со гранули, натопете ја
четката во прашок за пециво.

Исцедете го сокот од лимон
Киселината во сокот од лимон помага да се исчисти нечистотијата. Посипете голема количина прашок за пециво
над површината на плотната, а потоа исцедете го сокот од лимон врз посипаниот прашок. Оставете да отстои 10 минути пред 
нежно да ја протриете површината со сунѓер.