Search for content, post, videos

Топ 5 јакни и капути за мажи

Примарната работа на зимските јакни и капути е прилично јасна: треба да ве загрее. Ова е и удобност и сигурносно прашање, затоа внимавајте на изолационите можности на зимската јакна над сите други фактори. Подобро е да ви биде топло и удобно отколку да изгледате добро, па можеби ќе треба да го жртвувате стилот. Имајте на ум дека водоотпорноста игра голема улога во топлината. Надворешниот слој го губи најголемиот дел од изолациониот капацитет, па ако живеете или често посетувате области со многу врнежи, потребна ви е јакна која е водоотпорна (или барем високо отпорна на вода) за да бидете сигурни дека ќе останете доволно топло.

1.  Волнен капут H&M

2.  Јакна Topman

3.  Јакна Uniqlo

4.  Волнен капут M&S

5.  Волнен капут Burberry